Cykla är kul



Det tycker iaf Freja! Hon blir ledsen när jag stannar och när hon måste gå av. Eller, inte om vi är på väg till Dagis för då skuttar hon ner och fort fort in till nanna (dagisfröken Anna..). Hon ääääääälskar att vara på dagis. Och det går så otroligt bra! Hon leker jätte snällt med dom andra barnen, äter som en häst och somnar utan bekymmer efter lunch.... Idag kom vi till dagis vid halv åtta och jag kuunde lätt gå därifrån vid kvart i åtta. Hon pussade mig hejdå, vinkade och sa "ejå!". Så nu ska jag göra lite vettiga saker hemma. Får passa på medan tid är. Ska gå till dagis igen halv ett så jag är där när Freja vaknar.

I lördags så fyllde Tobias 30! Vi firade väldigt lugnt och städat med em-fika som bestod av fransk chokladtårta o kaffe o sen åt vi tacos till middag men väldigt få gäster. Tobias föräldrar och bror samt hans kompis Jonas.
I söndags var vi ute i det fina vädret hela dagen. Tobias grävde bort rosenbuskarna och jag plockade vinbär och grävde upp lite sten.

Nu sk ajag ägna mig åt att tork agolven här hemma. Oh så kul det ska bli.... Men det är inte så lockande o gå uut o fortsätta med nåt av våra projekt där för det ser ut som att det ska börja regna när som helst...

Dagisbarn!

Japp nu är Freja ett dagisbarn. Kankse bara en lite-verision än så länge men dock ett dagisbarn.
Igår började äventyret. Vi var på plats kl 09:00. Jag väckte Freja vid strax före åtta. Det tckte hon var lite konstigt men accepterade det. Första dagen på dagis hade hon på sig ett par rosa-, grön-, brun-, gulrandiga thigts och en rosa långärmad t-shirt. Väldigt fin! Vi var inne med dagisfröken-Anna och gick igen lite papper tittade på lokalerna mm. Freja rejcade runt och gjorde sig hemmastad. Freja fick en egen hylla till sina kläder en egen plats att ställa skorna på och en egen krok för regnkläder mm. Och även en egen ärm där det kommer att fyllas på med teckningar fotografier mm. En bra sak är att dom tar en hel del kort och bräner ner dom på en skiva som vi får då Freja sluutar på dagis. Vi gick hem vid 10:30 igår.
Idag var vi också där till 09:00. Freja ville vara ute o leka med dom andra barnen (såklart) så det var vi också. Uutan problem gick Anna och Freja iväg från mig o åkte rutchkana, gungade och sparkade boll. Hon hade frågat efter mig några gånger men nöjde sig med att Anna svarade "mamma sitter där borta". Hon fick en kompis Anja och en beundrare Matteus. Bra gjort andra dagen på plats tycker jag.
                                                                                 (på väg till dagis imorse)

Imorgon ska vi också vara där till 09:00 men Freja och jag ska även äta lunch där. Fiskgratäng. På fredag ska vi äta både fruukost och lunch (pytt i panna) och på fredag ska jag även "lämna" Freja ensam uuute på gårde med Anna medan jag ska gå in i deras personalrum o dricka en kopp kaffe och läsa tidningen. Men Anna tror att inskolningen kommer att gå bra. Freja är ju inte så blyg av sig som bekant.

Nu på em har vi varit utanför huset och botaniserat bland blommor och bär. Freja och jag har plockat vinbär som vi ska göra saft av någon dag när andan faller på o så har vi hackat lite potatis. Mmmm vad dom e goooooda! Mina solrosor blommar nu också så här kommer lite trädgårdsbilder! Tyvärr ingen sol att skryta med!

           

En dag ska jag även lägga uupp lite bilder innifrån men jag måste städa först bara...

Veckan som gått...

I måndags var jag och Freja hemma och hade rätt tråkigt... Så jag bestämde mig för att så skulle inte resten av veckan få se ut! Krävde att Tobias sklle ta bil 2 som vi "lånat" av hans föräldrar. När jag vaknar på tisdag morgon så är vår vanliga bil med Frejas bilbarnstol i borta. Av gammal vana hade Tobias tagit den till jobbet iaf ! :)
Men då tog jag o Freja buussen in till stan och till Jamtli som vi bestämt att vi skulle gå på . (För dom som inte känner till jamtli så tänk skansen i modell mindre)

        

Dagen på jamtli började med en tur in på Hackåsgården. För er som inte känner till jamtli så är det där dom även har öppen förskola då det är säsong för det. Freja gick först in till själva gården men där inne lekte två flickor på 4-6 år och Freja var inte jätte välkommen att leka med dom. De lagade mat och Freja tog hela tiden maten som dom lagade så jag bar uut Freja därifrån. Istället grävdes det i sandlådan, red på en häst och tog hand om dom andra djuren inne i ladugården. Efter det så gick vi till café slalom där vi åt lunch. Eller Freja åt och jag tog en kopp kaffe. Sen gick vi ner till Solbacka-kollektivet en uutställning om ett kollektiv från 1971. Det fanns höns att titta på där så Frejas lycka var gjord. Sedan tittade vi på när de större barnen flottade timmer. Tittade på getter, mer höns och till sist kalvarna. Sedan var både jag och Freja helt sluut och klockan var strax efter ett så vi lämnade Jamtli gick ner till badhusparken där Freja sov i vagnen och jag satt i solen o läste "Sofis mode". Tobias kom o hämtade oss inne i stan efter han sluutat jobba.

På onsdagen vaknade jag o mådde uruselt. Hade som mest 39.6 i feber den dagen. Freja hade såklart jätte tråkigt med en mamma som bara ville ligga i soffan. Men vi överlevde två trista dagar. Freja gjorde lite som hon ville men det får man bjuda på sådana dagar. Hon har även fått sin favorit dricka till mellanmål både onsdag och torsdag som kompensation (sempers hallon och pärondryck...).  Freja var även snäll nog och hälpa mig att dammsuga :)



Idag prövade jag att bara lägga Freja i vagnen och dra den fram o tillbaka framför mig bakom huuset. För att se om det skulle gå o göra så på dagis. Detta kan ju ha varit en engångsföreeteellse men det tog knappt tio minuter för henne att somna!

Tillbaka :)

Okej jag ska skärpa mig nu :)
Har tydligen inte skrivit här på tre månader. Skyller på sommaren!

Semestern är över nu. Men jag är föräldraledig istället! Nästa tisdag alltså den 19:e auuguusti ska Freja börja på dagis. DAGIS! kan inte för mitt liv förstå hur det kunde gå så fort men jag antar att det bara är att bita ihop. Vi måste ju arbeta båda två. Och jag tror att Freja kommer att tycka om att gå på dagis. Har köpt en märkpenna, så jag håller på som bäst och märker alla Frejas kläder. Har även köpt ett regnställ. Titta så fin man kan vara när man har det på sig :)



I övrigt har sommaren varit bra. men jag tycker vi haft för lite sol! Har bara haft två veckor med varmt sommar väder! Det är ju på tok för lite!

Freja kan göra sig förstådd ganska bra nu. Idag satte hon ihop sina första ord! "Titta ihihi" ("titta häst" för dem som inte förstod det...) vilket innebar att vi skulle gå och titta på hästen som Freja vet brukar beta i en hage ovanför vår hus :) Andra bra ord hon kan är "unga"-gunga, "oa"-sova, "ia"-Freja, "bå"-boll, "mea"-mera, "oning"-boxning (det är os...), "omma"-blomma. Detta är ett urval...

Imorgon ska vi åka in på Jamtli och titta på mer djur eftersom det inte finns nåt i hela världen som Freja älskar mer!

RSS 2.0