oj då....!

Vi råkade visst starta upp nästa renoverings-projekt igår.
  

Så då var det kaos igen här hemma. Hoppas det är färdigt till jul...

Svea har haft två tuffa nätter då hon förvägrats mat. Vi tänker stå på oss och inte ge upp! En gång per natt är det okej tycker jag så natten till igår blev det 05.00 och inatt 03.30.

Nu ska jag ut på en promenad. Inget fint väder men jag måste ut o få lite luft och röra på mig. Freja o T är iväg o tänder ljus o skulle handla lite diverse saker.

Trevlig alla helgons helg!


"jag är en isbit!"

Citatet ovan kommer från Freja. Det var det hon sa när jag hade tvingat ut henne på mellis-picnic igår efter dagis. Mamma jag fryser... jag är en isbit!, gnydde hon när hon satt i vagnen på väg hem. Där fick jag för att jag försökte hitta på nåt som jag trodde skulle bli mysigt. Det var i och för sig det i tio minuter också. Efter det att jag fått bära ut en skrikande sparkandes Freja från dagis (det vanliga numer, hon vägrar klä på sig och gå därifrån då jag kommer... mutor, smicker, ilska jag har prövat allt...) och efter att hon beklagat sig för att vi inte gick till lekparken (jag tyckte det var för blött att gunga och åka rutchkana) så kunde vi gå bort till kyrkan och vägen vid älven hem. Vi satte oss nere vid en grillplats och åt ostmacka och drack svartvinbärssaft.
  

Idag gjorde vi inte så mycket efter dagis. Lekte lite med lego, gömde oss för spöken, det vanliga...

Svea hade en dålig kväll. Var grinig och ville varken ha ersättning, bröstet eller sova. Men tillslut så somnade hon iaf helt utmattad. Nu hoppas jag på en okej natt. Har börjat dra på att gå och lägga mig föra tt jag vet att jag snart måste vakna igen och jag vill inte det, jag vill bara sova en hel natt utan att bli störd. Inatt var Svea vaken tre gånger för att amma och Freja vaken en gång för hon hade tappat bort sin napp. Frejas säng är ju gigantisk så det är ju lätt att saker försvinner i den. Eller mer på nätterna är Freja lat och orkar inte leta själv utan då är det lättare att ropa på mig så jag kan hitta den åt henne.

Slutligen måste jag påminna om att riskakor är väldigt gott!


Min bästa tid är nu...

Jag älskar den här tiden på dagen! Den är bara min!

Sitter och mumsar på: Äppelkaka med smak av citron och kardemumma (så galet god).
Dricker brunkullans röda höstte.

Tjejerna ligger och sover. Har börjat ge Svea ersättning innan hon går och lägger sig. Ska se om hon sover lite bättre och längre på det. Inget resultat natten som var men vi fortsätter kämpa. De senaste tre nätterna har jag snittat på 4h sömn och det är verkligen för lite för mig. Känner mig helt dimmig när jag måste gå upp på morgonen sen. Så nu ska vi försöka lösa detta. Svea behöver ju verkligen inte mat varannan timme längre. Hon e enbart bröstfixerad. Så mycket lättare om hon hade tagit nappen, men nuförtiden så suger hon inte ens på fingrarna... T ska upp o ge ersättning på natten denna vecka om hon fortsätter för att se om vi kan lura henne lite till. Bara hon kommer ur detta så löser det sig ju. En dålig ovana hon lagt sig till med tror vi. Jag har varit för snäll och trött så jag har bara lagt henne vid bröstet o somnat om...

I fredags var vi in till stan som sagt. Jag kollade in Cubus som öppnat här. Har inte varit så imponerad av det tidigare. Men har bara varit inne på den affären två gånger tror jag så jag gav det ett nytt försök och blev positivt överraskad. Hittade en hel del fint både till mig o tjejerna. Köpte ett svart linne till mig. Modell längre med v-rigningn som passar om man ska ut nån gång. När det nu ska ske... Får ha det här hemma... Jag e inte bitter... Köpte även ett par tights till Freja, mest för att kolla kvaliteten på grejerna. Freja valde färg själv. Det blev knallrosa... När blev hon så tjejig ifråga om kläder? Ska jämt byta om och vill helst bara gå med klänning. Vi köpte även ett lila hårband med strasspärlor på från Glitter till henne. Hon blev hur fin som helst, men nu vägrar hon att sätta det på sig... T köpte sig en ny jacka vilket verkligen var på tiden! Blev en kort dunjacka från everest (Stadium). Torget imponerade föga och var inte så smart ordnat för oss med barnvagn, rollator eller rullstol.

I lördags kom T´s föräldrar över och hjälpte oss köra bort skräp från sommarens renovering. Så nu är både källaren och gården i det närmaste skräpfri. Vi åt äppelkaka då och jag njuter som sagt av resterna ikväll.

Igår hade vi en ganska tråkig hänga-hemma-dag. Jag var helt slut och såg ut som ett vandrande lik. T och Freja snickrade i källaren. En smart lösning för förvaring av smutstvätt blev resultatet. T är rätt smart ibland...

Nu ska jag skicka iväg några vinnarmail till mina tradera auktioner som gick ut idag. Orkar inte lägga upp nån mer just nu trots att jag ahr en hel del som jag skulle kunna tänka mig att bli av med.

 Jag älskar dessa två också! Freja busar med Svea som skrattar så hon kiknar (foto från igår).

Då var veckan slut igen.

Det känns som så iaf. Nu är det ju bara fredagen kvar.

Imorogons ka vi åka in till stan på em. Vi tänkte fika mellis, ev. gå på biblioteket och så ska vi köpa ett diadem till Freja för ett sånt har Klara på dagis och då ville Freja ha ett också och det är klart att ghon ska få det då! Undrar om jag är lika med på noterna om 10-15 år då Klara i hennes klass har märkesjeans eller mobil eller vad det nu skulle kunna vara som kostar massor. Fast i och för sig är ju jag miljonär eller har ett helt sjukt välbetalt jobb då så det löser sig ju på så sätt. Imorgon invigs också det omdebatterade stortorget här i Östersund. Det är dyrt onödigt mm mm enl vissa och aldeles underbart enligt andra. Jag tillhör nog kategorin som anser att pengarna kunde använts till nåt bättre än att lägga dyr kissfärgad sten på marken, men nu är det gjort och inget att bråka om längre så dit ska vi också imorgon för det skulle vara lite aktiviteter hela dagen. Själva invigningen började rätt sent med en barnfamiljs ögon sett så den hoppar vi över. Har fredagsmys hemma istället.
 Stortorget (Bild lånad från ostersund.cc)

Nu ikväll har vi varit på dagis och ätit middag. Det bjöds på gulachsoppa med örtcreme och jätte gott bröd allt gjort av den fantastiska Robert som är kock i köket på treälvens förskola. 20 kr/per var det lätt värt. Freja åt gratis så en otroligt god middag för 40...
På dagen idag var jag med tjejerna till öppna förskolan. Där var det pyjamasparty så det lektes i pyjamas och festades på saft och popcoarn. Mycket omtyckt. Svea var helt slut efter en dag där så hon sov tre timmar efteråt.

Helgen i övrigt ligger än så länge vidöppen. Eller på lördag ska T och hans pappa köra bort skrot från vår tomt och jag ska se om jag kan tvätta några fönster...

Nu ligger de båda små och sover, T tittar p åhockey och jag tänkte börja med mitt gardinprojekt nu.

Helgmys.

Vi har haft en super bra helg! Känner mig ganska utvilad och nöjd.

I fredags var jag och Freja här

Svea och T var hemma och mös. Vi åkte så vi var där när dom öppnade kl 10 och badade fram till kvart i tolv. Freja åkte vattenrutchkana och jag sprang efter så gott jag kunde, vilket resulterat i en hel del blåmärken på mig... Efteråt åt vi hamburgare och glass. Ska det vara så ska det vara ordentligt. Inte så ofta vi har tid att mysa så tillsammand, men nu har vi fått smak på det så nu måste det ske lite oftare.

I lördags så jobbade T så jag och tjejerna roade oss själva hemma. Vi tog en liten promenad i solen, krattade löv och bara tog det lugnt. På kvällen tittade JoS över på middag. Med sig hade de en film som vi av någon konstig anledning tittade klart på. Vi hoppades väl att den skulle få nån förklaring i slutet, men jag var bara mer förvirrad då. Hyr eller köp inte "way of war"... Men filmen till trots så var det trevligt med middagsgäster :)

Igår var vi och invigde AoS nya grillplats. det blev korv med bröd till lunch. Sedan åkte vi till T föräldrar som vi inte träffat (iaf inte jag o barnen) på säkert en månad. Det var mysigt och vi fick en god middag med äppelpaj till efterrätt.

Nu är Freja på dagis. Nyss ringde hon som är förskolelärare på familjecentralen och bjöd in mig o Svea på babymassage och det ska vi såklart gå på. Startar på onsdag!

Nu ska jag städa tjoho!

Dagens bilder.

Höll på att skratta ihjäl mig idag...
     

Förklaringen till dessa fantastiska bilder är: T körde röjsåg idag för att få ner diverse buskar som vuxit sig mer än gigantiska och eftersom han glömde hjälmen med skyddsglasögon så satte han på sig sina skoterbrillor. Eftersom Freja härmar sin pappa i allt och tycker att han är såå cool (ja hon säger det...) så skulle även hon ha sina brillor. Hon skulle även ha hörselskydd, för det lät en del när sågen kördes. Jag och Freja krattade löv. Eller jag krattade ihop till högar och Freja spred ut dom igen...

Imorgon ska vi åka in till storsjöbadet bara jag och Freja! Svea och T ska vara hemma och mysa bara dom två. Ersättning och potatis står på matschemat för Svea då. AJg o Freja ska äta hamburgare och glass efter badet. Jag längtar! Vattenrutchbanor, vågmaskiner mm...
Svea ligger på sängen bakom mig och är naken. Djupt inne i ett samtal med sin fot. Nyss hörde jag hennes första "dada"! Ytterligare en milstolpe passerad. Tiden går så fort. Måste njuta!

Nu ska jag se vem som vinner "halv åtta hos mig" denna vecka!


Titta!

Det är det här som Tobias gjort i sommar :)


Ni får tänka er vitmålade fönster, en stenfärgad grund och så en ny bro (det heter så här i "norrland", i andra delar heter det entré, farstukvist...)  som har en trappa fram till och är bred som ungefär till respektive fönster om dörren. Snedtak och panel till brösthöjd. Balkongen som skymtar till vänster ska tas bort så småningom och ge plats för en veranda. Jag önskar att ni kunde få se förebilder men eftersom vår data krachade så har vi förlorat alla sånna bilder och alla på Svea som nyfödd mm... Så sorgligt...

källaren har blivit lite mindre belamrad här hemma och vi lite "rikare" då vi sålt av lite grejer. Inga jätte summor men bättre pengar än oanvända saker i källaren! Har bara soffan kvar att sälja nu men först måste den tvättas och allt som ligger på den ska till andra ställen.  Vi ska väl försöka ta tag i källarstädningen. Vilken dag som helst nu... Nu ska det ju inte målas mer denna sommar.

Ska försöka ta mig till IKEA inom en snar snar framtid och inskaffa ett nytt matbord. Det vi har är ju på tok för litet. Redan när vi bara var tre var det i minsta laget och nu när även Svea äter så är ett nytt bord ett måste om vi nånsin vill bjuda någon på middag eller fika. Och det vill vi ju! Ska även sy nya gardiner till nedervåningen. Jag tror nämligen att jag har bestämt mig nu för hur jag vill ha det. Är lite arg på mig själv att jag inte körde på som jag ville från början. Svarta soffor är verkligen inte jag... Men köpt e köpt och nu gör vi det bästa av det så länge som möjligt dvs så länge barnen är små... Nya överdrag ska det dock bli! Säger inte mer nu utan vänta och se så kommer nog bilder på mitt förhoppningsvis så mycket finare och mera "jag"-hem!

Nog om detta...
Det har varit soligt o fint väder här i början av veckan. Freja har varit på dagis mån, tis, ons. Igår grillade de korv ute på lunchen! Ytterligare ett plus till dom. Idag var jag och Svea in och hälsade på Kristina och Alicia. Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra ev. blir det öppna. Det var bakning av chokladbollar som stod på schemat där och även om det låter kul o gott så är jag lite tveksam till den aktiviteten med andras barn. Jag kan inte sluta tänka på fingrar i munnen o sen i smeten och så i munnen igen... bakterier...Nä nu ryser jag det går inte jag kan inte bortse från det. Nu kommer vi säkert bli magsjuka ändå men att utmana ödet så pass är inte min stil det heller. Vi blir hemma helt enkelt! På fredag ska T iväg o stycka kött. På lördag ska han nog jobba.


<--- De finaste i världen!

Freja är inne på att bygga kojor just nu. Vi ska sitta där inne och fika eller läsa eller gömma oss för spöken, dinosaurier mm. Svea har smakat potatis och det tycker hon är supergott! Gröt får hon en liten portion varje middag. Ikväll slukade hon allt jag gjort.

minusgrader!

Idag fick jag ta fram m in vinterjacka när jag skulle gå till dagis med Freja. Svea fick också inviga sin overall (en jätte härligt väl begagnad och tydligen suupervarm!). Självklart hade också Freja overall på sig :) Det var en minusgrad ute! MEn jätte skönt ändå. och på väg till dagis så kunde vi hoppa sönder allt "glas" som "prasslar". Frejas beskrivning på isen på vattenpölarna. Vi bråkade såklart lite imorse. Jag tappade humöret för snabbt som vanligt och får ångest efteråt. Skärpning Therese! Men jag tycker att det är onödigt att Freja börjar grina för att hon inte vill borsta håret...

Igår kom vi hem efter en lite turoretur till sthlm. Vi åkte tidigt i onsdags morse och kom hem igår em. Det har gått så fanmtastiskt bra att åka tåg med två barn. Jag blev så imponerad ffa av Freja då! Inte en enda gnällig sekund trots att det tar sån tid och man måste vara stilla. Tyvärr blev Svea dålig där nere så vi kunde inte hitta på och träffa så många som jag hade tänkt och velat. Men det är så med småbarn och det kommer fler tillfällen. Ska in o kolla på en resa ner nu kring lucia.

Svea har ju börjat med smakisar av gröt. Det går riktigt bra nu, efter en paus på två dagar så åt hon sju skedar igår och såg ut att tycka det var gott. Hon hade lite ont i magen i fredags kväll antagligen pga gröten, men nu kör vi på igen. Går ju inte så snabbt som när Freja började äta. Hon älskade ju mat från första sekunden!

Appropå mat. Ikväll ska jag göra skomakarlåda med fisk! Det kommer att bli så gott. Man ska steka torskfilé och lägga på potatismos. En skiva bacon och svamp som är fräst med persilja mmm... Ska göra en vitkålssallad till det :) Jag e tamme faan bäst! (i sann tingeling anda..)

Näe nu måste jag nog ta tag i hemmet. Det ska tvättas och diskas och bakas... Allt innan Freja kommer hem om tre timmar...

Jo förresten: HUSET E KLART! O det är såååååå fint :) Kommer att lägga upp bilder såfort ställningen är borttagen så man ser lite bättre hur det ser ut där bakom!

RSS 2.0