Jag ser det snöar...

Det har kräkts ner snö nu ända sesan imorse. Det är så fint! Såg att det senare i veckan tom ska bli sol. Det tror jag visserligen först när jag ser det men tänk om!

I onsdags var jag och hämtade min mamma och Kerstin på tågstationen. Vi hade tre sköna dagar här med mys och bus! Tyvärr missade dom snön men det får bli en annan gång. I lördags åkte dom hem igen. Nu är allt som vanligt här hemma igen :)

Igår var vi inne i stan på julskyltningen. Var inte så mycket att se. Jag blev åter igen bevisad att jag har sån sjuk otur i spel och tävlingar mm. Var nere i garaget brevid kärnan där lions har sin julmarknad. Alla som hade varit där nere kom med vinster från lotteriet så jag tog fem lotter och medan jag stod där och öppnade nitlott efter nitlott så tror jag alla brevid mig vann ostpåsar, pommac och fruktkorgar... Men jag stödjer ju iaf lions... I lördags skulle jag även vinna på V75 tänkte jag (83milj i potten tror jag det var). Jag hade tre rätt...

Som vanligt kan man inte lägga upp bilder... Prövar lite senare igen...

Svea liogger just nu och sover. Hon sover ju inte på nätterna så hon får passa på på dagarna. Men inatt sov hon för första gången inne i sitt rum. Det gick ganska bra. Synd bara att det ser ut som det gör där inne och att vi inte har nåt lyse där för elen är borttagen i väntan på renoveringen... Svea har även fått låna en gåstol nu så hon far fram som en galning i den och är så lycklig. Ibland blir hon skjussad av Freja vilken hon inte tycker är riktigt lika kul.

Städar? Nej...

Jag sa visst till Tobias att jag skulle städa här hemma ikväll. Hitills har jag städat i 0 min. Typiskt. Men det är ju så tråkigt. Och jag har typ fem bloggar kvar att läsa innan jag kan stänga av datan... Jag är beroende av att läsa bloggar jag erkänner. Eller det är kanske inte så konstigt att jag hellre vill läsa om andras "perfekta" liv istället för att städa? Nä okej.

Imorgon ska Svea till BVC och innan dess ska jag efter att ha lämnat Freja på dagis ta en fika med mina arbetskollegor. Ska bli trevligt då jag inte varit på jobbet på väldigt länge. Vi hade ett personalmöte några månader sen som jag var me på men annars har jag engagerat mig väldigt lite i mitt jobb. Nu funderar jag på att ta nått pass snart för att dryga ut kassan och inte helt glömma bort hur man gör när man jobbar. Men vi börjar med en fika där tror jag.

På onsdag kommer mamma!

I lördags var jag på Ikea me Sofia. Det var super! En hel dag blev det verkligen. Vad gör man egentligen inne på ett ikeavaruhus i fem timmar? Jag vet inte... Köper ett matbord helt uppenbarligen, men det kan ju omöjligt ta så lång tid? Äh jag hade iaf en väldigt mysig dag. (Mina bröst hade inte det. Det påminnde dom mig om hela natten. Aj...) Gick så lätt att vara utan barnen. Hade gått ganska bra här hemma för T också. Svea skrek väl en hel del men det är ju det vanliga nuförtiden med henne. Hon som var så glad? Är visserligen fortfarande lättroad som bara den, men inte jämt glad som förut. Är kanske en utvecklilngsfas? Doftljus servetter vanliga värmeljus ett soffbord en hylla och några ramar fick även dom följa med hem från IKEA iaf. Men nu måste jag köpa en till hylla så är det någon som ska till IKEA snart och vill ta en beställning på en hylla?

(Lars Winnerbäck-"Kom Änglar", åh vilka minnen...)
(Nickelback-"Far Away". Åh vilka minnen!)

Idag medan jag lagade mat försökte Freja lära Svea lite diverse...
   Hade några fler bilder men det tar för lång tid att ladda upp dom just nu tyvärr...

Tur i kärlek/Tur i spel

Jag vinner ALDRIG någonting. Jag tävlar en hel del tycker jag. På bloggar mest men skickar även in i tidningar osv. Men jag vinner aldrig. Det sägs ju att man antingen har tur i spel eller tur i kärlek. Fatta vilken sjukt tur i kärlek jag måste ha...

I helgen var jag o T ute och käkade samt var på bio. Middag: Vitlöksbröd (alltid på menyn när vi är ute, det är vår grej...) oxfilétoast samt till efterrätt kaffe bailys. Det var super gott och hur mysigt som helst att sitta och få prata med varandra. Våra middagar hemma består mest i ett enda stort oljud nuförtiden blandat med "tycker inte om" "det är bläää". Väldigt kul... Bio: 2012. Den var så bra! Jag älskar den här typen av filmer. Megakatastrofer och världskrig med rymdvarelser, virus som utplånar en del av mänskligheten... Jag tänker ju alltid att jag hade klarat mig. Efter bion hade vi en timme att slå ihjäl innan bussen hem gick så vi tog en öl på paus i väntan på den. Kom isäng halv tre men hör och häpna så kom inte Freja in förrän kl 09:12 på söndagsmorgonen. Men vi var ju lika trötta för det.

Just nu försöker jag ragga sälskap till IKEA på lördag. Måste nämligen dit och köpa ett bord. Och denna helg som kommer är min sista "lediga" innan jul och det är på julafton vi verkligen måste ha ett större bord. Vi blir ju 10 pers och eftersom man bara hjälpligt får plats fyra runt det vi har nu så funkar det ju inte annars. Så vem vill följa med? Stina? Kristina? Gabriella? Nån? (Tobias kunde väl offra sig om det verkligen behövdes...)

I övrigt är vädret här så grått och trist! Vart är snön? Det är kolsvart ute när man ska masa sig upp på morgonen vilket gör att man är sjukt trött. Det är halvmörkt hela dagen och så blött och lerigt överallt... VART ÄR SNÖN? Det spås bli sex grader varmt och regn hela den här veckan. Vad är det som händer? Är det en megakatastof på g? Jaja jag klarar mig ju iaf!

Smörgåsrån

Idag när jag hämtade Freja från dagis (jag kom lite tidigare efter att ha varit iväg på babymassagen mellan 12-13:30) så stod kocken Robert och gjorde smooties till barnen samtidigt som han gjorde palmer,. öar och båtar av diverse frukter och skal. Blev så lycklig när jag såg det. barnen fick smaka av ananas, kiwi, hallon mm. Och jag blev en glad mamma som glatt satte mig och mumsade på hallonsmootie, ananas och apelsindryck. Barnen på dagis var så glada och tyckte att det mesta var gott. Freja gillar ju inte bär, men ananasen gick ner utan problem så det ska jag nog köpa hem till helgen som lite godis.

Det är nu minusgrader som råder här. Nu väntar vi bara på snön. Freja är otålig och jag vill gärna också ha den nu. Mest för ljustets skull. Är ju så pitch-black här ute nu!

Imorgon står nog en tur till lekparken (Freja har tjatat i flera dagar) på schemat.
Fredag vet jag inte. Kanske vill Stina o Leia leka med oss? Ska åka in till stan och handla. Tror T ska jaga.

Svea utökar sin kost med fler och fler saker. På menyn idag stod smörgåsrån och det var inte fy skam!

  
Lite svårt innan hon kom på tekniken men sen så!

Hade visst inget att skriva...

Freja har precis gått och lagt sig. Badade bubbelbad och hade med sig blomsprutan vilket var mycket omtyckt!
Svea ligger och åmar sig här i sängen bakom mig. Hon pratar med sin nemesis en figur med mjuka armar som låter då man trycker på händerna. Världens roligaste grej enligt Svea!

Idag har vi varit på babymassage igen, men det funkar inget vidare. Svea vill bara ligga på mage och kolla på de andra så jag vet inte om vi ska gå nåt mer. Vi får se e iofs skönt att träffa andra mammor och fika lite.

Natten till idag var ren kaos. Tror inte Svea sov mer än en halvtimme åt gången och där emellan skrek hon som en galnig. Har ingen aning om vad som var fel! Imorse sa tom Freja att hon inte hade sovit eftersom Svea skrikit så. Har trappat upp Sveas intag av vanlig mat så det kan ju ha med det att göra. Separationsångest, magont... ja vad som helst skulle kunnat vara fel. Men bakslag ska väl komma då och då i utvecklingen. Träffade en tjej som har det värre idag. Hon har inte sovit en hel natt sen hennes son kom och det var 11 månader sen. Han vaknar tydligen en gång i timmen...

I helgen var jag och Tobias nästan barnfria. Freja sov hos sin farmor och farfar. Det var tyst och konstigt här hemma, men ändå skönt att kunna äta middag i lugn och ro (kött, pommes och bea) samt få sovmorgon. jag vaknade tio trots Svea och sen fick vi äta en lugn frukost och läsa tidningen i lugn och ro! Men hon saknades iaf...

Veckan som kommer ska bjuda på minusgrader. Vi har inget speciellt på schemat. I helgen blir det förhoppningsvis en tur till IKEA. Jag måste köpa ett matbord. Hoppas det går in i bilen bara...

Avslutar med en bild på mina fina!
 
 O en på Svea. Man får ju inte fota Freja längre utan hon springer för dem mesta och gömmer sig...

Babymassage

Sitter och väntar på fikabesök från lugnvik.
Svea sover i vagnen utenför huset.
Freja är på dagis. Idag skulle de få besök från de barn som började skolan nu i höst och alltså har slutat på dagis. Freja blev glad då hon hörde det.

Igår var jag och Svea på babymassage. Det var lektion två. Tror Svea tycker om det men hon har ju så mycket att titta på runt omkring t.ex de andra barnen. Efteråt stannade vi kvar på familjecentralen tills det var dags att hämta Freja. Det bildades en babyhög på golvet... Nu går det inta att föra över dom bilderna till datorn av nån dum anledning... Teknik...
Vi hämtade Freja lite tidigare p ådagis för vi hade ett åb till sjukhuset kvart i två. Det gick bra där. Vi ska fortsätta ge henne movicol. Behandlingstiden kunde vara i upp till ett år enl. läkaren så vi ska dit om 6 mån igen för en ny uppföljning. Alla prover såg bra ut och man kuknde inte se nån allergi :)
Efter sjukhuset åkte vi till ica maxi och handlade. Dom hade tagit fram jul-grejerna! Men det är väl inte så långt kvar tills man ska börja julpynta nu. Blir så sugen :)
Är även sugen på pepparkakor! Borde betyda att det är dags att fylla på det i kroppen. Den vet ju vad den behöver sägs det.

Imorgon är det dags för babymassage igen. På torsdag tror jag det blir ett besök på familjecentralen med Freja för det verkar inte bli nåt bra väder. På fredag tror jag vi ska åka in till stan och leka. Eventuellt ska hon sova hos sin farmor och farfar i helgen. 

RSS 2.0