Härliga helg!

I torsdags åkte vi först in till Lillänge för att handla det sista inför helgen uppe i östra. Det visade sig vara påskens största misstag. Alla andra i ösd tänkte nämligen samma sak. Vi var där vid 15-tiden och det var knökat med folk. Tobias tog systemet och jag o Freja tog oss an coop. Tack gode gud för blippsystemet. Vi kunde efter mycket trängsel i butiken bara checka ut, betala och åka iväg när massa andra stackars människor fick stå o vänta i kön.
Bilen var knökfull. Inte en sak till hade gått in. Det var en vagn, en liggdel till vagnen massa kläder till både mig Tobias o Freja. En massa mat och öl.
Men nu till det viktigaste: Hur fantastiskt trevligt det var!
Torsdagskvällen blev lugn. Vi åt pizza och pratade. Freja ville som vanligt då vi är borta inte somna på kvällen. Hon däckade totalt utmattad vid 23-tiden. Vi gick o la oss samtidigt. Jag hade ju jobbat o så ville vi vara pigga till fredagen.

Långfredagen bjöd på halvklart väder men inte så kallt ca fem minus. Efter Freja ätit lunch så packade vi ihop skotrar och pulkor o åkte ut på sjön. Där pimplades det och grillades korv m.m. Freja sov i sin liggdel på vägen upp. På sjön spatserade hon omkring efter bästa förmåga, men det var svårt eftersom det var så gropigt och spårigt. På kvällen bjöd "svärmor" på en super god tvårätters middag med kaffe o småkakor till efterrätt.


Påskafton började med äggmålning och utdelning av påskpresenter. Freja fick en leksakslastbil som var lika stor som hon själv och en liten ryggsäck. Vi lät Freja sova lunch hemma och sedan åkte vi alla tre på Tobias skoter upp på isen. Där väntade en tipspromenad (fick 6/12 rätt...) och grillning och pimpling. Strålande solsken gjorde att det hettade en del i ansiktet på kvällen. På kvällen var det dags för årets första grillning! Även prisutdelning från tipspromenaden.  Natten spenderades drickandes öl och GT. En o annan påskgodis slank också ner!


På påskdagen tog Tobias en sista tur med skotern medan jag o Freja busade med övriga barn en sista stund. Vi åkte hem igen efter att Freja ätit lunch. Det blev en lugn kväll. Tittade på filmen "the kingdom", kan rekomenderas.

Annandagen alltså idag jobbade jag. Promenerade till jobbet i -23 grader. Känndes inte så kallt!
 

Snart påsklov!

Imorgon torsdag bär det av till "landet". Nu kommer säkert några att opponera sig o ssäga att vi redan bor på landet men tro mig detta är mer landet. Det är nämligen några mil rusväg innan vi är framme :)
Ska ta med kameran och fota våra skoterutfllykter Frejas korvgrillning och första pimpling på isen :)

GLAD PÅSK!!

Äntligen är det måndag!

När man vaknar och solen strömmar in genom fönstret och det är såhär vackert:

Då kan man ju inte vara arg för att man inte får sova längre än till 06:37.
Och när det finns en såhär glad tjej i rummet brevid...ja då är det en bra morgon ändå :)

Idag skulle jag väl egentligen varit på en tacobffé på öppna förskolan men jag har ju såklart inte anmält mig. Istället så ska jag o Freja umgås med Kristina o Liam (beroende på om de orkar åka hit :)).

Jag har jobbat hela helgen. Känns så skönt att vara ledig idag. Känns som om jag inte träffat Freja på jätte länge.

I torsdags var jag o Kristina på Ikea. Köpte lite allt möjligt för att färdigställa här hemma, men väl hemma kom jag ju såklart på att jag saknade det o det o det o.... Tror aldrig att det kommer att bli färdigt. Har ju så många projekt o inget är ju inte mer än halvfärdigt. Men känns skönt att vårt gästrum är färdigt nu. Ja fast det saknas ju förstås en säng....

Frejas framsteg:
Går huur bra som helst, kan även gå i sina stövlar utomhus!
Frågar man var magen är så drar hon upp tröjan och visar magen.
Vaknar jätte tidigt om morgonen...

Stockholm!

I onsdags kväll bar det så iväg till stockholm. Lite mot alla odds. Freja hade vaknat med feber på morgonen och mamma som man är blev jag orolig. Varför är jag så nervös över feber? Eller mest handlar det om någon obotlig skräck för feberkramp. Precis som om det är så vanligt...
Tågresan ner gick iaf bra. Freja somnade kring åtta tiden i vagnen på tåget o sov till Uppsala. Men sen var det stopp. Tur var att hon inte var gnällig eller så utan hon ville bar ainte sova mer. Ttyvärr ville hon inte sova mer sen på typ hela natten vilket gjorde mig lite arg...

Torsdagen bjöd hr som helst på helt underbart väder. Vi promenerade in till stan längs karlbergskanalen. En promenad som tar ca 1h. (Vi är jag Freja och mina föräldrar.) Freja satt upp i vagnen hela vägen in och tittade på hundar, hästar människor jaa allt vi passerade :) Så somnade hon sittandes helt plötsligt och precis lagom tills vi kommit in till stan och det var dags för lunch. Men med tanke p ånattens baravader så fick hon sova. Jag tänkte gå in på Zara så länge o shoppa loss men jag hittade inget speciellt till min stora besvikelse. Massa snygga kavajjackor fanns det men det var inget jag hade behov av och att lägga ut tusen kr på det kändes det inte läge för.

Till lunch blev det den godaste tomatsoppan -ever! Med parmesanostcreme till. mmmmm......
På em/kvällen mötte jag upp Carro o Nadja och vi gick o tog en fika. Jag hade ju fantiserat om den goda latten dom har på waynes. Tyvärr visade det sig att "vårat" waynes byggdes om så vi fick nöja oss med ett annat dock wayns men jag blev lite besviken på latten...

Fredagen spenderade vi hos min mormor eftersom det var hennes födelsedag. Freja låg ute o sov i vagnen. Tydligen gör man inte så i Stockholm för en kille stod o tittade länge på hene o ringde sen sin mamma o undrade vad han skulle göra åt den övergivna bebisen...

På lördag åkte vi hem igen. Tågresan hem var mer eller mindre en katastrof. Freja var på dåligt humör hela tiden och ville inte sova. Vi var hemma vid kvart över åtta på kvällen o då slocknade hon äntligen!

Uppdatering om föregående vecka

Har fått vissa klagomål på uppdateringsfrekvensen. Tar inte åt mig... ;)

Freja ligger och sover sött i sin vagn just nu.


Hon vaknade trött klockan tio över sju i morse. Jag erbjöd henne en mysig plats i vår säng men som vanligt så skulle det vara fullt ös från första vakna sekund... Förstår inte varför hon inte kan somna när hon är trött. Vi ser ju på henne att hon skulle behöva 30 min till. Erbjöd henne sömn igen vid 09-tiden, men nä inte skulle hon sova heller. Då var det bättre att gå o gnälla fram tills lunchen klockan 11.... Men hon somnade ju iaf fort nog nu. Hoppas nu bara på att hon sover ett par timmar så hon orkar med resten av dagen. Vi ska åka över till hennes farmor o farfar. Jag har inte träffat dom på säkert en månad... Jobbet tar all tid!

Tobias renoverar.


Det är golvet i det blivande gästrummet som håller på att fixas just nu. Tapeterna är på plats. Allt ska vara färdigt till Frejas 1-års kalas eftersom vi då får besök nere från stockholm. Han e flitig :)

I veckan har jag varit på planeringsdagar med jobbet. Sov min första natt iväg från Freja. Jag sov så bra! Skönt att vakna så utvilad. Jag tror jag kuunde slappna av på ett annat sätt än hemma då jag trots att jag sover ligger o lyssnar så hon inte vill något under natten... Maten på stället vi var kunde varit roligare dock. Har ätit anka för första och sista gången :)

Jag är på jakt efter gardinstänger men hittar inga jag vill ha. Men snart är det dags för ett besök på IKEA :) O denna gång ska ingen magsjuka i världen stoppa oss eller hur Kristina?! Hur som helst så längtar jag tills gästrummet blir färdigt för det leder i sin tur till att lilla rummet på övervåningen också blir färdigt eftersom vi inte ska göra om det just nu utan bara möblera det. Vad Tobias ännu inte vet är att jag ska göra om det till "mitt" rum där jag kan sitta o pyssla med mina smycken bl.a. Vet inte hur jag ska lägga fram det så jag tänkte nog bara helt fräckt ockupera det :) Men nu vet du ju om det eftersom du antagligen läser detta ;)

Jag har även hunnit med att vara sjuk heeela veckan! Började med att min röst försvann. Sedan blev jag genomförkyld. Nu har det värsta lossnat och jag hostar upp härligt gulgröna slembollar... Antar att jag kommer att snora fram till maj nu.

Nä nu ska jag droga lite hemnet och sedan se om jag orkar städa badrummen. Har iaf städat köket hitills idag :)

RSS 2.0