"Hejdå mamma -ses imorron!"

Det var den frasen jag fick när jag lämnade Freja på dagis nyss :) Hon tog som vanligt genast tag i och drog iväg med Klara... Frejas personal hade planering så alla från den avdelningen var ute med övriga avdelningar på gården.
Denna konversation hade vi imorse:
T: Vad ska du ha på dig för fina kläder idag då?
F: Bara pippikjolet!
T: Men man kan inte bara ha kjol på sig. Du måste ha nåt mer också...
F: Kofta och klolet!
Så det blev det! och strumpbyxor och en långärmad t-shirt. Sedan följde en stunds "oh fin!" framför spegeln...


Här kommer min "Att göra lista" för kommande vecka:
1. Byta ut julgardinerna... (ja jag skäms....men till mitt försvar så ser dom inte såå juliga ut)
2. Bädda till sängen i gästrummet
3. Rensa ut skrubben innan vinden och sortera sakerna som är inkastade där till rätt ställe i huset (räknar minst två dagar haha)
3. Baka till Frejas tvåårskalas
4. Städa till Frejas tvåårskalas

Punkt ett och två borde jag hinna med idag. Ikväll ska jag och Tobias på middag som amrikanen på hans jobb ska bjuda på. Detta innebär alltså att jag måste prata engelska hela kvällen. O jag tror inte ens jag kommer ihåg hur man gör... O sen är nästa problem att jag inte har nått att ha på mig. Så det kommer ju ta ett par timmar att komma på också... Kanske vid närmare eftertanke bara hinner med punkt ett idag?
Jag har iaf lovat Freja att vi ska baka imorn. Då e hon ledig från dagis och hon har tjatat om att baka bulle i flera dagar :)

Helgen var lugn. I lördags hann vi trots att Tobias jobbade med att handla födelsedagspresenter till Freja vilket känns skönt att vi har det gjort. Berättar vad det blev o om det uppskattades på hennes födelsedag NÄSTA VECKA!!!! ojojoj.... Middag fick vi hos Tobias föräldrar. De var dom som var barnvakt medan jag o Tobias gjorde stan. Igår var vi hemma o tog det lungt. Tittade på skidskytteupplösningen och var ute o grävde o gjorde snöbollar en stund.

Nä nu ska här strykas gardiner!

Lill-lördag

En liten uppdatering om helgen o denna vecka så långt.
I lördags var jag o Freja med Stina o Leia samt Susane o Felicia o joel på barngympa på f&s ute på frösön. Det var lite av en succé. Freja var glad o sprang ruunt som en galning, iaf en liten stund... Sen hittade hon lekhörnan och det var ju rätt kul där också. Men när den organiserade delen var slut och det kom fram madrasser och bänkar att hoppa ifrån så var hon på G igen. Skulle även hjälpa Leia med att hoppa ner från en bänkk, men eftersom Freja var lite ivrigare än Leia (som inte var beredd på när hon skulle hoppa, läs Freja skulle dra ner henne) så resulterade det i Leias andra fläskläpp för dagen... Men jag tror hon kom över det rätt snabbt iaf... Efteråt var vi o fikade på Svenssons. Freja åt en kötbullemacka o jag åt klassikern "frösöbron" som jag har minnen från förra graviditeten ifrån.

På söndagen tog jag Tobias o Freja en promenad till Ica o grillkorv o bröd. Resten av Lit var också ute o gick i vårsolen så Freja träffade en del "dagiskompisar" på vägen. Väl hemma igen så gjorde Tobias upp en brasa uppe i skogsbacken o så blev det korvgrillning till luunch. mmmmm....

I måndags var jag hos sjukgymnasten igen för bäcken o rygg problemen. Han skrev uut en TENS-apparat till mig så den kommer imorgon eller på fredag så då ska vi se om den kan ge lite smärtlindring. Hoppas hoppas....
Ikväll ska jag träffa Krisitna för en fika. Ska bli så mysigt så :)

Eg. skulle vi åka in till stan o shoppa födelsedagspresenter mm. till Freja på lördag, men nu måste Tobias jobba så det hinns antagligen inte med... Synd hade ställt in mig på en dag på stan med lunch osv bara vi två. Men vi får se om vi får ordna det till  nästa vecka. Eller på fredag? Får diskutera saken :)

Nä nu ska jag ägna mig åt hemmets sysslor = sätta igång en tvätt och diska.

Rekord!

Sattes igår när vi skulle hem från dagis. Ja i längst tid från dagis o hem. Det nuvarade rekordet lyder: 1h 10min! Det spelade ingen roll igår att det tog sån tid för jag hämtande Freja kl 15 och solen värmde så skönt. De hade ätit mellis ute på dagis. Ytterligare ett plus bland alla andra jag har om vårt fantastiska dagis. Samtalet jag hade igår fm med en av lärarna där var också super! Tänk att in dotter är omgiven av så pedagogiska och fantastiska människor hela dagarna när hennes föräldrar måste jobba. Jag blir så glad! Men hur som helst åter till promenaden hem. Vi stannade var annan meter för att titt apå saker. Framförallt var det snön soom smälte till vatten och rann i strida strömmar ner i gatubrunnarna som var det mest intressanta. Men även traktorerna lastbilarna och "motopeden" som fanns längs vägen var mycket spännande :)
 Bilden gör inte promenaden helt rättvisa för solen skyms här av ett hus men ändå. Här bärs det på en av otaliga isbitar som hittades under vägen.

Idag jobbar jag min sista dag! Bakar en kaka till mina kollegor. men den vill inte riktigt göra som jag vill så vi får se hur det går. Solen skiner lika härligt idag men inga plusgrader utan istället hade vi -6 när vi gick till dagis imorse.
Sista bilden är på TokFreja: Såhär kom hon in i mitt sovrum igår fm....

Snart ledig!

Känns ganska konstigt att jag bara ska jobba i tre dagar till innan havandeskap o mammaledighet. Ska inte tillbaka ut i arbetslivet förrän 1:a maj 2010! Ojoojoj.... Ska sitta med behovsplaneringen både imorrn o på onsdag så det blir inte så mycket "jobb" i vanlig benämning. Men nog så jobbigt!
Imorrn efter jobbet ska vi åka o gratta en kollega som fått barn. Vi e lite sega för nu e Max 4mån, men det e väl tanken som räknas? Eftersom Tobias jobbar till fyra så får Freja följa med.
Idag har vi varit i stan jag o Freja. Var mysigt. Vi kollade på en ny vagn till henne och jag bestämde mig för en babytravel shopper. Som vanligt så funkar det inte att länka men e ni intresserade så kika in på babyproffsen.se. Berättade om det för Tobias o han verkade också tycka som jag :) Skulle även köpa en pyjamas till Freja men orkade bara kolla på h&m som f.ö. hade 10% rabatt på allt i affären, men den enda dom har på sina pyjamaser är... "hello kitty". Hatar hello kitty!!!! Kommer aldrig sätta på freja ett enda plagg som visar den där fula katten... Nog om det... Att åka buss till o från stan är bara det ett stort ävenytyr för Freja :) O lyckan är ju total nu att gå ute eftersom det är så otroligt med vattenpölar.
Vi hade +10 grader på bron idag :) Våren är här!!!

Sjuk igen...

Jo visst är det så! Freja har sovit lite oroligt inatt. Jag har vaknat till några gånger av henne. Sen klockan 06:15 så grinar hon. När jag kommer in är hon jätte varm. Tar över henne till min säng där hon somnar om på min arm (gos men aj så ont det gör efter en timme...) till halv nio. Då verkar det heka lite bättre så vi gör frukost. "Tomtegröt" till Freja  okaffe o rostat bröd till mig. Men Freja vill inte äta, utan titta på pippi. Okej tänker jag. Så vi kollar på pippi och Freja somnar igen. Jag hinner se de 15 första åkarna i damernas slalom innan Freja vaknar helt otröstlig. Blir en alvedon till henne och jag får läsa 10 böcker. Men när de är lästa har alvedonen börjat verka så vi åker in till coop. man måste ju ha mat. nu ligger hon o sover igen...

Förra veckan var vi nere i sthlm o hälsade på. Tog det mest lugnt. Hälsade på min mormor, min moster, gabbi med barn och carro. Freja tyckte det var lika kul denna gången att åka "tunnelban".
     

Igår när jag hämtade Freja på dagis frågade jag om vi skulle gå in på ICA o handla nåt gott till mellis eller till kvällen. Dels var det ju fredag o dels är jag o Freja ensamma hemma i helgen o då kan man ju passa på ;) Ja säger freja vi skulle köpa "vannmelooo". Jag hade gått med på både kaka o glass, men nu fick det bli vattenmelon. Freja åt upp 1/4 melon helt utan hjälp. Eller jag blev tvångsmatad med två bitar för att jag skulle känna hur gott det var. Så jag tror jag ska skära upp resten idag eftersom hon inte ätit mer än en apelsin och druckit ett glas mjölk idag.


Mina planer för helgen blev visst ändrade nu, Blev ingen gregoriemarknad för oss detta år. Men antar att man inte missar så mycket. Brukar vara samma sak. Men Freja missade ju en chans att rida :)

Nu ska jag gå o se om Freja vill vakna till en stund och äta lite eller kankse iaf dricka....

RSS 2.0