Höst!

Nu har björken utanför matrumsfönstret blivit helt gul och hela vår gräsmatta e full av björklöv. Rönnen är så fin med stora röda klasar.

Helgen bjöd på helt fantastiskt väder med sol sol och faktiskt lite värme. I söndags var det nog en 16 grader på dagen!

I fredags var jag och Stina på bio med hennes kontaktkompis. Vi såg "patrik 1,5". Jag tyckte den var helt okej... Sedan gick jag o Stina till "bishops arms" och satt där o pratade i typ två timmar innan vi åkte hem.

Lördagen var jätte solig o fin. Mötte upp Stina o Leia i parken så Leia och Freja byggde sandkakor, gungade o åkte kana för glatta livet :)

Vi åt lunch här hos oss och sedan satt jag o Tobias o slökollade på tv halva kvällen. Skriver halva eftersom vi var så trötta att vi gick o la oss tio.... Pensionärer eller värre kanske...

I går var vi över till Jonas föräldrar för att planera lite mer inför 30-års festen i helgen. Freja var med Jonas syster och dom tittade på deras helt otroligt söta hundvalpar på 10 veckor och gosade med katterna. Tyvärr var det allt för dålig kvalité på de bilderna så ni får helt enkelt tänka er en överlycklig Freja kramandes med en svart katt med grå ränder på :)

Denna veckan jobbar jag fem dar i rad, vilket känns ovanligt mycket för min del... Tobias e o fiskar o Freja håller på o somna. Jag ska kolla om jag hittar nåt kul på tradera som tydligen är min nya drog ;)

Jobba hela helgen...

Här försöker solen tränga sig igenom molnen. Den lyckas sådär...
Freja och jag har precis ätit frukost. Just nu släpar hon runt alla leksaker i hela huset. Fast nu uhittade hon en papperskorg att stoppa ner saker i. Vi gick uupp vid 7-tiden idag för Freja vaknade vid kvart i o ville inte ligga längre då. Hon har börjat med att säga "ojojoj" och då måste man juu dit o kolla vad det är hon vill...

Det har varit en lugn vecka här. I måndags o tisdags var Freja på dagis. I måndags serverades pannkakor till lunch men det är nåt som Freja inte äter! Det o blodpudding sånna typiska barnrätter det ratar Freja! Konstigt hur det kan vara.

Idag ska vi åka in till stan en sväng. Tänkte ta kvart över tolv bussen så får Freja sova på väg in o en stund till förhoppningsvis! Vet inte vad vi ska göra där inne men tänkte det skulle vara kul o gå runt o kika lit ei affärer. Fönstershoppa e ju också kul! 

Avslutar med ett par bilder från helgen då vi åkte kana och kastade stenar i älven. Båda sakerna tyckte Freja var riktigt roliga!
           

Du vet att du är mamma när...


- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

- Du hittar durkslaget i toalettstolen.

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60.

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.

- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.

- Du råkar kalla din partner för pappa.

- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.

- Du har bara tid att raka det ena benet.

- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.

Allt jag har att säga juust nu :)

måndag igen!

Helgen har gått så fort. Jag har börjat jobba igen efter ett 6v uppehåll. Det känndes både kul o lite motigt men tre dagar gick fort. Idag är jag ledig för att sen jobba tisdag onsdag och torsdag. För Tobias del så började semestern idag. han är och jagar. Pratade med honom för en stund sedan och det hade varit en händelselös förmiddag. nu skulle de vila lite och sedan ta en ny del av skogen.

Här hemma ligger Freja och sover middag. Somnar nuförtiden i och med att man lägger ner henne i vagen. En del av den förtjänsten är dagis men en annan förklaring är att eftersom hon har börjat vakna tidigare (runt 07) så är hon såklart mycket tröttare när det är dags att sova middag. Jag hoppas bara att hon inte kommer att vakna ännu tidigare nu när vi ska börja kliva upp redan klockan 06 när hon ska till dagis o både jag o Tobias jobbar fm.

I morse vaknade vi upp till ett regnit kallt och dimmigt väder. Men tänkte jag inte kan vi sitta inne för det! Så vi tog och åkte pp till en lekpark här borta. Freja tyckte det var jätte kul trots att det bara var fem grader varmt och det uppenbarligen hade varit frost i natt. Hon gungade och gjorde sandkakor för glatta livet!

               

I em har vi inga planer alls men nu har det klarnat upp och är riktigt soligt så antagligen kommer vi spendera den utomhus. Nu ska jag ta och diska för som vanligt gäller det ju att passa på medans Freja sover! Ska kanske passa på o packa väskan till dagis imorgon också. Regnkläder, napp och blöjor!

RSS 2.0