VÄLKOMMEN SVEA!

Den 20/5 kl 08:42 valde Svea att titta ut!
Vikt: 3550g
Längd: 50cm

Förlossningen gick över förväntan bra och vi mår bra alla fyra (japp det är ju så många vi e nu!!!).

Blir nog lite glest med uppdateringar ett tag fram över men så fort vi kommit in i rutiner mm så ska jag börja berätta om vår vardag igen. Återkommer med en bild på tjejen, som enligt de flesta är sin pappa upp i dagen...


Veckan som kommer

Idag blir det en lugn dag hemma för mig. Verkar som om det blir soligt och fint så Stig Larsson ska få lite uppmärksamhet på baksidan i solstolen.  Klarblå himmel och 10 grader varmt redan. O jag som satte på Freja vinterjacka när vi gick till dagis. Men då var det bara sex grader. Jag tror jag måste köpa en ny jacka till henne. En vindtät sommarjacka. Hon har bara en vårjacka o den vill jag inte att hon smutsar ner på dagis o så har hon en "trädgårdsjacka" Men den e så... fel helt enkelt. Så det får bli onsdagesn projekt.

Imorgon ska vi in på ultraljud som sagt (2000 ggr säkert...) för att kolla hur strort barnet är.

På onsdag ska jag träffa K i stan för lite lunch o kanske shopping. Jacka till Freja och en hängare till hallen som jag funderat på sen mamma var här o hälsade på. Nu har jag bestämt mig :)

I helgen har det hänt massor här hemma! T och hans bror tog o rev bort en del av fasaden i lördags inför kommande isolering. Jag o Freja spenderade dagen utomhus också o tittade på/ lekte/hoppase/sprang. På kvällen grillade vi älgfilé vilket blev helt fantastiskt gott med tzatsiki och klyftpotatis med en megasallad (isberg, ruccola, tomat, gurka , fetaost, majs, paprika) till. Allt som fattades var ett glas vin eller två... :)
Igår åkte jag o Freja in till Jamtli o vårmarknaden där. Vi mötte SmL och SmFoJ. Blev en bra dag med mycket sol o bus. Köpte inget speciellt men mysigt att gå o titta i stånden och barnen lekte o tittade på djuren. Väl hemma hade T klippt gräsmattan och på em kom en grävare och gjorde vår parkeringsficka på baksidan längre så nu kan vi köra bilen runt huset! Vi ska nog bredda fickan lite till så möjligheten till en carport finns när tid och pengar finns :)

Nu ska jag gå o starta en gryta med kallops! Sedan solen!

sjuk-frisk

I onsdags ringde dom från dagis vid luunchtid och berättade att Freja nog hade feber. Så ja ggick o hämtade henne med en gång. Hon sov och när hon vaknade hade hon 38 gr. Var hängig hela em men piggnade på sig på kvällen. Vaknade sen vid 05 på torsdagsmorgonen o var ledsen. Kändes varm så jag tog över henne till min o T. Hon somnade nästan genast och snarkade gott till kl 09. Var halvhängig hela fm, men har sedan igår em varit piggg igen. Vill inte äta dock...

Iem ska vi till banken o ordna med papprena inför nya renoveringslånet. Idag har de borrat hål i vår husgrund för installationen av värmepumpen. Sitter nu o väntar på att rörmokaren ska komma men det lär ju inte bli idag. Det dara ut på tiden så deh här!

Imorgon funderar jag på o ta med Freja in till jamtli. Det är vårmarkanad där och T har deklarerat att ha ska fixa med huset hela helgen. Det ska bli finväder om man ska tro på vädergubbarna :) Så jag tror vi tar en tur in o kollar lite på utställarna, äter korv o glass o tittar på djuren. Söndagen blir en lugn hemmadag. Går nog över till AoS o tar en em fika eller liknande. Freja vill träffa farfar så vi får väl orda nåt sånt också. Får se om dom vill komma över en sväng.

Juat nu borde Freja sova men hon verkar strunta i det när hon är hemma nuförtiden. Svårare för mig att få nån vila då, emn nu har jag lagt henne framför tv:n en stund (som den dåliga mor jag är...) så får vi se om hon slumrar till eller i vart fall får vila lite. Hon blir ju egentligen för trött för att inte vila på hela dagen.

Om fyra dagar ska vi in till sjukhuset på ultraljud! Ska bli spännande att höra vad dom säger. Var på sista besöket hos barnmorskan igår. Nu tar spec. mödravården över! Känns så konstigt om jag skulle gå över tiden, men men... Barnmorskan jag gått hos här trodde på söndag så vi får väl se om hon har rätt.

Nä ingen bebis än...

 JAG OCH MIN MAGE

I lördags natt trodde jag att det var dags men det var återigen ett falsklarm. Var lite småvärkar under fm igår, men nu är det helt dött igen. Ska ut o gräva lite i rabatterna sen så får vi se om det sätter fart på det hela. Hört att man ska dricka champange också...

Helgen var lugn. I lördags var vi in till stan och tog färgprover till huset så nu ska här provmålas. Hittade även tapeten som jag tänkt in till Frejas rum för 49:90 rullen så den blev det också. Middag bjöds vi på av T:bror och hans tjej. Grillad älgkalvfié med kroketter o sallad. mmmmmm.... Ingen har väl undgått min passion för grillad mat vid detta laget. Drack till det alkoholfri öl vilket verkligen inte är någon höjdare. Nu får folk säga vad dom vill men det är bara blaskigt och jag dricker hellre vatten än det.
Igår var jag över hos S m. fam. Jag o Freja käkade lunch där. Oh så fint deras hus kommer att bli! På kvällen var jag över på fika hos en arbetskamrat som precis flyttat hit. Så det var husesyn o lite skvaller :)

Idag ska jag (Freja är på dagis) förutom att gräva i trädgården dammsuga upp allt grus efter helgen. E så jobbigt med allt som dras in! Men men så är det när man har jord utanför dörren. Vi måste verkligen komma på nån smart lösning för att slippa det. Såfort det regnar så är det ju rena vällingen nedanför trappen. Tror vi måste investera i grus!
 
Fredagsbus!


Vardagsprat

Har precis lämnat av Freja på dagis. Vi cyklade dit i blåsten. Är varmt i solen egentligen men det blåser kallt! Jag fick gå med henne en stund inne på gården tills hon kommit på vad hon skulle göra. När hon valt ut en cykel i lagom storlek att cykla på så sa hon som vanligt "Hejdå mamma!", så då var det bara att gå. Såg henne orsaka trafikstopp i en rondell när jag cyklade därifrån.

Är lite besviken på dagistiderna för i sommar. Eftersom Freja from juni är 15-timmar i veckan-barn. I vanliga fall så får de gå fem timmar tre dagar i veckan, men pga semestervikarier osv så har dom (rektorerna) nu ändrat till tre timmar fem dagar i veckan och tiden 7:45-10:45 vilket för min del är helt värdelöst, så nu har jag strykit Freja helt från dom veckorna. Handlade för Frejas del bara om tre veckor eftersom T har semester mitt i den perioden, men iaf. Vem tycker att det är bra tider? Hade det varit mellan 09-12 hade jag inte protesterat!

Fick lite städmani igår tydligen så nu har jag fixat till i mitt o T´s och i bebisens sovrum. Är bara kvar att fixa iordning spjälsängen. Ska ta tag i det prejektet idag igen. Att dammsuga madrassen i den var jobbigt!
 Fönstret i bebisrummet. Gardin från Frejas rum i Torvalla, lite för kort eg...

I em är det dags för ett besök hos Bm igen. Idag ska Freja få föja med! Fick tid där 15:30 så det var inte så mycket att välja på. Hoppas BM säger att bebisen kommer ut snart. Eller det antar jag att hon gör med tanke på att det bara är 12 dagar kvar och det får väl iofs räknas som snart. Är som sagt lite less på att vara gravid nu. Längtar tills jag kan böja mig ner o sätta på mig strumpor o skor o duscha obehindrat igen!

    Borrning av bergvärme...
I tisdags morse blev dom färdiga med själva borrningen. Dom kommer i början av nästa vecka för att installera själva värmepumpen.

I helgen ska vi åka på färgjakt till huset. Är sååå svårt att veta vad som blir bra. Har fastnat för två olika färger. Båda kommer från Beckers och går att kolla på där på deras hemsida www.beckers.se den ena heter salvia och den andra heter vanilj. Kom gärna med åsikter!


Vår fina fina fina tjej!!!

Bergvärme

En borr som enl. Freja är en traktor har under helgen varit parkerad utanför vårt köksfönster. En gigantisk borr alltså! På framsidan vid parkeringen står en container,  en byggbarack, en gigantisk kompressor och en lastbil. Det är vackert här med andra ord. Nu dånar det och golvet skakar samt att lützendimman fått ett nytt ansikte. Vill inte tänka på hur vårt en gång iaf någorlunda vita hus ser ut nu.... Men det ska ta idag och ec imorgon också o sen ska det bara kopplas in så sk avi vara set med värme :) Det blir iaf ingen vila för mig idag. Synd det jag som är så otroligt trött!

I lördags trodde jag att bebisen ville komma ut. Började med att jag kände mig så konstig på kvällen. Sedan började massa sammandragningar som kom var 30:e minuust o som kanske inte direkt gjorde ont men de kändes rätt rejält iaf. Höll på så mer eller mindre hela natten. Jag sov lite halvtaskigt med andra ord men igår var allt som vanligt igen. Typiskt. Du e väkommen ut nu! Men tack o lov så hände det inte i lördags natt. T var ute så det var ju lite olägligt. Var väll för att oroa mig bebisen spökade lite...

Helgen har bjudit på jätte fint väder! Vi var ute hela fredagen och pysslade på. Försöker piffa till gården lite! Rabarberna har börjat komma upp och vinbärsbuskarna har fått knoppar. På kvällen grillade vi. Satt ute till 19 då det var dags att gå in o lägga Freja. Hon somnade gott efter en hel dag ute! Hon skulle ju inte sova middag, som vanligt på helgerna nuförtiden. Tror inte hon har tid med det. I lördags så var vi hemma på fm. Men efter lunch så åkte vi iväg o handlade lite o så tog vi en till förbi JoS. T stannade kvar då dom skulle sitta hos J och ha lite förfest. Jag o Freja åkte hem (Freja somnade i bilen vid 15:30) lagade spagetti med köttfärssås, badade, tittade på Nalle Puh och sen var det godnatt. Freja hade lite mardrömmar under natten. Var tydligen ett läskigt avsnnitt av nalle puh. De jagades av "skräckisen"! Igår var jag som sagt lite trött efter nattens bravader så jag låg mest hela fm. Efter Frejas em-vila så gick vi ut och kollade på gräs, blommor o annat skoj. Sedan var det hockey, pippi o så var helgen slut!

Planer för denna vecka har jag inga! Föda barn kanske? "Bara" 15 dagar kvar nu. På torsdag ska jag till BM då ska Freja få följa med! Hon är just nu på dagis och har det bra skulle jag tippa på! Nä öronproppar på och så ska ja gfortsätta läsa Stig Larsson. Jag är väll den enda som inte gjort det ännu!


RSS 2.0