liten o sjuk...

Det är ju så synd om de små när de är sjuka o självklart mest synd om Freja! Hon vaknade strax efter sex i morse o villle inte somna om så jag gick in till den hostande o kraxande damen som var aldeles febervarm. Vi låg o mös i min o Tobias säng i två timmar innan vi gick upp o hon fick i sig ½ glas mjölk o en mandarin. Sen har vi legat i soffan o tittat på  bolibompa hela fm. Hon åt lite till lunch o nu ligger hon o sover i vagnen ute. Är plusgrader o hon ville inte sova inne så jag byltade på henne allt vad som gick. Inget mer dagis innan 2009 med andra ord. Jag har ordnat så jag börjar jobba klockan 16 idag så Tobias hinner hem efter sitt jobb. Samma sak imorrn!

Lucia

Igår var det lucia på dagis. Sedan dess har Freja velat ha sin luciakrona på dig. Den har tom gått sönder...
Det var fint igår hur som helst. Lite kallt om fötterna eftersom de lussade utomhus i -8 grader. Men de hade tänts både machaller och en eld på dagisgården så det blev väldigt bra. Efter diverse sånger bla "blinka" och tii taa" (de två freja var med på ...) så bjöds det på glögg o pepparkaka. Freja var så sjukt trött när vi kom hem. Däckade tidigt o hör o häpna hon sov ända till kvart över nio i morse. Tyvärr fick inte jag njuta av det för jag började ju jobba klockan sju...

     

snö snö snö

Det har ju snöat nåt helt galet här de senaste veckorna och nu ligger det säkert en halv meter här! Kul så länge plogningen fungerar. Mindre roligt då man ska dra Freja i vagn till Dagis i 20 cm nysnö... Men men nu är det iaf plogat o minus 10 grader.

 I fredags var vi på jamtlis julmarknad. Jag jobbade till halv två på em så vi åkte in när Freja sovit. Var inne till tre skulle jag tro o kom inte därifrån förrän vid halv sex tiden.  Freja fick sitta på en häst, ge sin önskelista till tomten (som hon fö var livrädd för, tomtemor räddade henne o gav henne en pepparkaka o då blev det bättre), såg när dom körde hundspann, sa hej till alla som besökte jamtli den dagen (tror hon sprider en hel del glädje när hon e ute o går...) och fick en god varmkorv med bröd till middag.

     

Idag har jag varit ledig så jag passade på att baka bullar. Såklart hade hade jag expert hjälp!

        

O självklart måste man smaka så det blev bra. O som Freja säger "mmmm gotti!"

RSS 2.0