Måndag

Helgen kom och gick fort! Det var trevligt men som vanligt lite för kort... T är på jobbet nu, första dagen av 11! Känns inte så kul men är det beordrat så är det antar jag.
I lördags tog vi det mest lugnt hemma hela dagen. Lekte osv. Att leka med duplo och gubbarna till det är Frejas nya favorit. Jag känner mig dock ganska mätt efter att följande konversation gjorts en 25-30 ggr: "Hej" "Hej" "Vad heter du?" "Gubbe, Vad heter du?" "Också gubbe"... Låter nog charmigare än vad det är o som sagt efter 25-30 ggr är man ganska less. Med man menar jag såklart jag. Freja vill gärna leka det lika många gånger till.
Lördag kväll var jag o Tobias på 30-års kalas. Farmor o farfar var barnvakt åt Freja o Svea. De hade sovit o uppfört sig som änglar så det var skönt. Gick lätt att vara ifrån Svea också, trots att det var första gången :) Det var hur som helst skönt med ett avbrott från vardagen och vi var nog hemma vid ett tiden. tyvärr kunde jag inte somna sen utan låg o vred o vände mig mer eller mindre till klockan fem på morgonen så när Freja vaknade vid kvar över sju var jag så lagom pigg... Men eftersom det var Tobias födelsedag o jag faktiskt fått ligga o dra mig morgonen innan så var det ju bara att kliva upp. Jag fick ligga i Frejas säng i ca 45 min medan hon lagade kaffe o annat frukostlikt som glass o jordgubbar med ketchup på till mig som jag blev matad med i sängen. jag slumrade till otaliga gånger men till slut gav jag upp o så var vi igång hela dagen.  Var bl.a. över till Frejas dagiskompis Klara med föräldrar o fikade en stund. På kvällen beställde jag o T pizza o JoS kom över en sväng o fikade. Svea somnade så snällt i sin säng vid 21-tiden. Ammade två gånger i natt, vilket är det vanliga nuförtiden.
Denna vecka ska Freja till tandläkaren och till läkaren. Jag har planer på att klippa av mig håret, vi får se hur det blir, om jag tar mig i kragen eller inte. Nu har jag annat som mååååååste göras.

Vart tar tiden vägen? Taget förra året!


Less....

En dag när allt känns lite sådär...  Känns som om jag inte gjort mycket rätt idag när det gäller uppfostran av barn mm... Blir så frustrerad ibland bara när ingen gör som jag tycker! Tack o lov sover Svea nu så jag kan sitta o göra ingenting o bara slappna av. Men så oroar jag mig för att hon snart ska vakna o sen vara vaken hela natten. Idag var vi på BVC och Svea fick sin första vaccination. Är nog därför hon är så trött, men ändå. Tog upp problemen med Frejas mage när vi ändå var där och vi har fått en läkartid till nästa vecka. Hopas på att vi kan få några bra idéer om hur sjutton vi ska göra för att få ordning på detta. Är mest denna eländiga mage jag är less på o som all frustration handlar om. Jag tror att livet skulle vara bra nära perfekt om vi bara fick Frejas mage i ordning! Den gör att hon blir ledsen och besvärad och jag kan bli så obeskrivligt arg just för att hon inte bajsar. Men så ska man inte visa att man är arg utan vara pedagogisk men självklart lyser ilskan och framförallt frustrationen igenom och gör antagligen det hela än värre. Så jag vill ha ett papper med tydliga instruktioner om exakt hur jag ska gå till väga. "Alla barn är ju så olika..." som bvc-sköterskan påpekade men nåt sätt måste väll finns. Det vi gör/har gjort fungerar ju uppenbarligen inte... Blä det var dagens gnäll det! Om nån har några tips så mottages dom tacksamt. Och ja vi har prövat katrinplommon, mogen banan, kiwi, ananas... Ger just nu 30ml lactulos per dag och ett resulax då o då... En helt ohållbar situation med andra ord.

Dopet 8/8-09

Tekla Svea fick sitt namn en solig o varm dag. Mina föräldrar och min moster A (och extramamma) hade tack o lov kommit upp redan den 6:e o på så vis så fick vi det som behövde göras innan gjort. Så tack för hjälpen! Vi hade dopkaffe ute på gården efteråt så därför var det soliga vädret extra välkommet. Vi bjöd på pitabröd som man fick fylla själva med antingen laxröra eller kycklingspett båda med lite sallad och småplock. Till kaffet blev det en klassisk graddtårta med jordgubbar :)
Dopklänningen (underklänningen) är den Tobias mormor sydde till Tobias mamma och överdelen har Tobias mamma sytt och Tobias haft på sig. Det otroligt söta mössan hade Tobias morfar en gång i tiden. Jag tycker det är så fint att vi fick möjligheten att återanväda detta. O nu hoppas jag på att om vi har turen att få barnbarn så vill dom fortsätta detta! Men det är ju många år dit så då kankse dop inte ens existerar längre?
Vår kamera la ju av precis lagom till dopet så fotograf här är min mamma!
 Vår alltid lika glada Svea!
  

Sen har vi ju en äldre dotter vid namn Freja o som vanligt så stjäl ju hon showen! Hon fick en motorsåg av sin farmor o farfar så hon inte skulle bli utan present när Svea fick sina doppresenter (Freja trodde först hon inte skulle få några o började grina hjärtskärande. Som tur var hade även mormor o morfar o hennes snälla föräldrar köpt nåt till henne. Av mormor o morfar fick hon en bil som är en hästtransport. Av oss fick hon en cementblandare i duplo.)
Här är hon iaf vår lilla skogshuggare i finkläning och med hörselskydd och skyddsglasögon!!!

Höst?

I dag började Freja på dagis igen efter det långa sommar uppehållet. Hon kom in till mig 06:30 i morse o sa: "Gå dagis nu?". Hm näe inte riktigt ännu... Hon skulle iaf inte sova mer. Hon skulle till dagis o cykla- Men väl där var det lite svårare för mig att gå. Freja tyckte väl inte att det var helt okej att jag o Svea skulle gå hem igen... Men hon fick sig en cykel "med trampor, annars kan jag ramla slå mig". Alltså ingen sparkcykel.

Nu har jag satt igång en tvätt o diskmaskinen. sorterat lite kläder o tagit en fika. Nu ammar Svea. Får se om hon ska sova en stund sen. Skulle vilja ta en dusch. Jag har haft lite feber o mått allmänt konstigt så det vore skönt! Ska försöka få in oss i lite rutiner nu igen. Jag är ett ganska stort fan av just sådana. Vardagen funkar ju lite lättare då.

I lördags blev Svea döpt. Kommer med bilder från det lite längre fram. Vår kamera har nämligen lagt ner o är inne på reparation.

RSS 2.0