Gödsel...

är vad det luktar utanför dörren idag! Det är väl så när man bor på landet och hösten är här... Ska med andra ord inte hänga nån tvått ute idag! Men solen strålar och det är 8 grader varmt. Freja är ppå utflykt till skogen idag med dagis. Älskar när dom gör sådana utflykter!

Igår på sjukhuset gick det bra! Freja var helt fantastisk och stod ut med att de tog blodprov från henne. Visst kom det tårar men hon bet ihop bra. Nu har vi fått lite ny medicin att prova (Movicol jr) och nästa veckka ska vi få komma till en spec. ssk, en uroterapeut. Sedan blir det återbesök om 3-4v. Då ska vi få provsvaren och göra en uppföljning. Läkaren trodde att det var en kombination av något bakomliggande t.ex en intolerans samt en funktionellstörning. Så med lite tips från uroterapeuten så kanske vi kan få in Freja i lite bra rutiner runt det här med tarmtömningen. Fortsättning följer alltså...

Svea ligger och använder mig som napp just nu vilket är hennes favorit hobby. Jag ska passa på att ta en svängom med dammsugaren här nu.

I helgen ska vi fortsätta med huset. Men på fredag kväll blir det en paus för då ska vi hem till JoS på middag. Barnen får också förlja med. Köpte en ny film till Freja igår så den ska vi ta med och lite chips eller salta pinnar eller vattenmelon så är hon nöjd en stund medan mamma o pappa pratar o är tråkiga... Svea får mysa i sin babysitter...

Min jättebebis och jag...

Kom precis hem från BVC. Eller jag har hunnit sätta på en kopp kaffe och plocka undan tvätt men nästan precis i alla fall. Svea spränger alla kurvor! Hon väger hela 7.5kg och är 65 cm lång. En riktigt stor tjej med andra ord! Hur kunde det bli så här? Jag som tycker hon e så smal om man jämför med hennes storasyster? Man ska inte jämföra sina barn jag vet men det gör säkert alla andra också så såhär är det. Svea väger 1kg mer och är två cm längre än vad Freja var när hon var 4mån! Vart ska detta sluta?

Nu är iaf Svea fyra månader så nu är det dags att börja arbeta in rutiner i hennes liv. Hon verkar inte tycka att det är nödvändigt men jag skulle tycka att livet blev så mycket lättare om så var fallet. Vill att hon sover på något sånär lika tider varje dag så man kan planera livet lite bättre. Dagen idag har börjat bra för hon sover nu o har gjort det sen vi lämnade bvc. Så en timme är hon uppe i nu vilket ios är lagom. Ska jag väcka henne? Vill ju att hon sover igen vid två-tiden då jag ska hämta Freja. Fast det är kanske bättre om hon sover vid tre då vi ätit mellis o ska leka? Jo så får det bli (eh.. jag kan ju få önska iaf..) så nu får hon sova ett tag till!

Idag var det dags att plocka fram vantar till Freja. Det var bara sju grader när vi gicck till dagis imorse! SÅ nu är det så mycket höst det kan bli. Men det är så härligt när luften blir såhär klar.
I helgen passade vi på att grilla för det var riktigt soligt och fint. T kom en bra bit på huset så snart är det färdig spikat! Så skönt! Resten är visserligen kvar, dvs allt småmickel men nu ser man ju ett slut på eländet iaf!

Igår var jag och Freja på en cykeltur ner till älven och kastade sten i vattnet!
   

Soligt väder o så mysigt!

Nu ska jag ta och röja upp lite här hemma. Det behöver dammsugas och jag har en tvätt i maskinen som måste hängas. Jag och Freja ska tydligen gräva i sandlådan när jag har hämtat hem henne från dagis så det gäller att jag har stökat undan allt som ska göras innan dess.

Till middag idag blir det klassikern fyllda paprikor med ris och köttfärs! Hoppas på succé!

På onsdag har vi tid på barnkliniken på sjukhuset för att kolla upp Frejas mage.


lilllördag

Barnen sover så sött i sina sängar som dom två änglar dom är!
Jag kan lugnt sitta här och inredningssurfa. Men nu har jag ju jinxat det hela så snart vaknar väl en eller båda... Det gäller att tänka positivt jag vet!

Så här såg det ut hos oss imorse iaf:
    Svea kan sitta hjälpligt i stol nu o e som vanligt strålande glad. Freja (hon e rätt glad hon me...) har målat en sten o jag har tejpat på öron o svans så nu är det en råtta.

Idag hade jag besök av Kristina och hennes lilla Alicia. Som vanligt hade vi alldeles för lite tid för att prata klart om allt vi hade att prata om. Pratade vi egentligen om några viktiga saker? Hmmm... Vad hände de där fyra timmarna egentligen? Hur som helst...

T var hemma en sväng idag och la in lite kött i frysen. Sen var det tilbaka till skogen igen som gällde. Han trodde han skulle komma tillbaka på fredag igen. Haha det låter ganska konstigt när jag tänker på det... Men det är okej, jag får ju en årsförbrukning av kött för besväret ;)

Har fasnat på serien överlevarna på 4:an. För det lät som om det var en serie i 6 delar när jag hörde reklamen för den så sex delar tänkte jag kan man ju lätt följa. Men nu såg jag i tv-tidiningen att det står säsongsavslutning på lördag på del 6... varför kan inget som sänds bara var i sex delar utan allt måste dras ut så otroligt! Men jag vill ju verkligen se... 

Imorgon ska vi åka in till jamtli. Freja har bestämt att vi ska äta våfflor där så vi får hoppas att dom har det. Får även hoppas att väderprognosen stämmer. Sol och +14 är utlovat!

Nu ska jag fortsätta frossa bland alla inredningsprylar jag vill ha. Varför är jag inte miljardär?

Sköna lördag!

T har tagit med Freja in till stan för att köpa färg. Svea ligger o sover en liten fm-lur och jag ska snart hoppa in i duschen. Ville bara kolla hur det gick för mina tradera-auktioner :) O så kolla lite annat nödvändigt. har bl.a. tävlat om en åkpåse på en blog jag brukar läsa (prinsessans dagbok). Men det verkar inte vara nån vinnare dragen ännu. O sån tur har ajg nog inte.. men jag hoppas såklart :)

Igår var jag o Freja på biblioteket o lånade lite böcker o sen gick vi o fiklade kaffe, festis o ostmacka. Var mysigt. Tyckte Freja me!

Det blir en lugn helg för oss (som vanligt alltså). Ska försöka komma ikapp med all tvätt och T ska måla... Jag ska väl också hjälpa till efter bästa förmåga när barnen gått o lagt sig på kvällarna. Problemet är bara att det är sååå tråkigt, men snart e vi klara! Ni skulle bara veta hur fint det blir!

Trevlig helg!

3mån 11dgr

Tisdag. En dag som började och slutade med bråk, som vanligt nuförtiden... Freja är på ett otroligt trotsigt humör just nu. Allt jag säger gör hon tvärt emot. Kanske ska säga nej till det hon bör/ska göra? Men imorgon så tar vi nya tag igen och då går det säkert bättre. Hoppas jag...
Igår var jag och Svea på babyöppet på öppna förskolan för första gången. Svea verkade trivas bra med att kika på de andra bebisarna. Är lite svårt att "komma in i gruppen" för mig. De flesta kommer härifrån och känner varandra sedan tidigare men jag ska försöka ett par gånger till så får vi se om det inte ska gå vägen o bryta sig in. På torsdag tänkte jag gå dit med både Svea och Freja. 12:30 skulle det vara sagoläsning så det ska jag försöka vara där till.
Idag berättade Freja att hon ville gå till biblioteket så vi kanske ska göra ett besök där till helgen? Jag tänkte låna boken om krakel spektakel o lite annat som Lennart Helsing skrivit för tydligen så har junibacken i sthlm en utställning om just de sagorna nu och jag funderar på om vi inte ska ta o besöka just junibacken när vi kommer ner i månadsskiftet.
Svea ligger just nu och varvar ner bakom mig. Snuttar på sina fingrar, gurglar, fiser och har lite allmänna ljud för sig. Låter mysigt. Idag gjorde jag något som jag o Freja höll på med när jag var hemma med henne. Vilade en timme tillsammans. Finns det något bättre än att ligga o lyssna på sitt barns andetag då hon sover? Jag tror inte det. Det är fullkomlig lycka det :)
Freja hade lite svårt att komma till ro o sova ikväll. Hon grinade två gånger för hon var rädd för något oljud hon hörde. Det blåser ganska hårt ute ikväll så det var säkert blåsten som rev i plåten på balkongen. Den sitter inte fast helt utan slår dovt om det blåser tillräckligt. Sen var hon kissnödig, bajsnödig, törstig... Men nu sover hon iaf. O nu är det Sveas tur att göra henne sällskap i drömmarnas värld.

Fort växer dom iaf! Ser ni vad olika Freja och Svea är varandra?

    
Freja 3mån 11dgr            Svea 3mån 11dgr

RSS 2.0