"Snälla mamma..."

Freja har börjat säga nåt så fruktansvärt som det som rubriken talar om... Det är väldigt sött, men samtidigt lite kusligt. Tror hon att hon får som hon vill om hon gör tillägget snälla mamma? Jag har dessutom aldrig hört snälla pappa... Det kan handla om "Bara äta yoghurt. Snälla mamma?" (till middag o sånna saker).

Idag är det som bekant sista april. Det är konstigt att man kallar denna dag olika saker i olika delar av landet. Jag kommer för evigt att kalla det för valborg. Valborgsmässoafton. jag ska införa en egen familjetradition tänkte jag. Valborgspicnic! Kan det bli trevligare? Tror inte det. Så idag ska jag o Freja ha den första av förhoppningsvis många. Freja går på dagis till två och sen bär det av. Jag har planerat att gå till höjdparken, en lekpark i närheten av där vi bor. När jag frågade vad vi skulle äta för gott på picnicen svarade Freja "tomtegröt!". Då insåg jag hur otroligt mycket hon gillar det. Får bli macka o festis :) Brasan (japp bor inte i nåt riskområde) tänder dom inte förrän nio ikväll så det får vi börja titta på när Freja blivit lite större. Hon skulle aldrig orka vara vaken och glad tills dess. Åtta hade varit en bättre tid o sju allra bäst. Huuur gör alla andra familjer med små trötta barn? Är det inga av dom som går heller?

Juust nu sitter jag o väntar på att dom som ska borra efter bergvärme ska komma till oss. Det börar idag och sedan blir det ett uppehåll för helgen (kunde dom inte komma på måndag ist o börja? jaja..). Det skulle ta ca två dagar att borra o en dag att instalera. Så på onsdag borde vi ha allt iordning :)

Vad ska jag mer göra idag? Har ju kommit på att jag är ganska effektiv av mig trots allt när jag går hemma. Tar en minibit i taget för mer orkar jag inte men igår hanns följande med: Två tvättmaskiner som hängde o torkade ute, plockade undan vinterkläderna. Torkade av köksluckor o rengjorde fläkten. Plockade ihop skräp från tvättstugan. Solade. Besökte BM. Lagade ugnsfalukorv.
Dagens att göra lista: Ta utt tjälknölen ur ugnen o lägga den i nån god lag. Städa Frejas rum. Städa vårt sovrum. Sen hinner jag nog inget mer :) Måste ju vila lite me!

HA EN TREVLIG VALBORG O 1:A MAJ NU ALLA!!!

Vårregn!

Det pågår ett sådant med vissa mullrande inslag utanför fönstret. Så jag har tagit vårens första cykeltur i regn idag. Lämnade Freja på Dagis o sen så tog jag en fika med arbetskamraterna innan jag cyklade hem igen o då hade det börjat regna.

Helgen har varit hur underbar som helst! Vi har haft ett helt otroligt väder med 20 grader o stråland esolsken i två dagar! Så lite regn idag gör inget alls. Vad vi har gjort? I fredags kväll kom Tobias föräldrar och satte upp sågverket på vår tomt och sedan har det sågats virke av de träden vi fällde förra sommaren. Virket ska användas till vår tilläggsisolering av huset sam till badrumsrenoveringen uppe. Så vi har sparat några kronor på det iaf! Jag har väll inte bidragit till sågandet alls iofs men jag har istället krattat gräsmattan och beskurit svartvinbärsbuskar, planterat tillsammans med Freja och lagat mat så jag har nog gjort lite nytta jag med. Vi gjorde årets första grillning i lördags och det blev såå gott. kycklingfilé och skinkstek var det som grillades. Till det blev det klyftpotatis och en kall sås med smak av gräslök o senap. Till efterrätt päronpaj med vaniljglass mmmmm....

Imorgon ska jag och Freja åka in till stan en stund på em o när Tobias slutat får han möta upp oss för lite mer shoppnig. Mat och en byrå står på listan att handla.
Sedan är det inte så mycket mer planerat inför veckan. valborg blir lugn och stillsam. Hela helgen blir nog det. Sägs att det fina vädret ska fortsätta!

I torsdags var vi inne på sjh hela dagen jag o Tobias o försökte vända på bebisen i magen, men envis som den är så ska den ligga med rumpan ner...

Pengar från FK får jag tydligen inte heller några.... Jätte ARG! Har pratat med dom två gånger nu och hoppas på att det ska lösa sig innan veckan är slut. Har ju autogiro på vissa räkningar så det börjar brinna i knutarna... man kan inte ha två ärenden samtidigt hos dom o min sjukskrivining var tydligen inte avslutade i deras ena system så därför har inte min HP registrerats ännu eller nåt sånt... SUCK!

Avslutar med lite bilder från helgen!

 Blåsippan ute i backarna står...

 tidig fm på trappan till häbret

  Grillat ÄR godast!

 Det tycker även Freja! Sågen skymtar i bakgrunden...

bvc-besök

Uppdatering efter besök på BVC.
Freja ville varken mäta sig eller väga sig men med lite mild övertalning så fick vi till en längd på 85cm och en vikt på 13.1kg. En stor tjej nu mao :)Jag och bvc-sköterskan kom fram till att de har för många roliga saker ute i väntrummet. Såklart att man hellre vill åka kana än att mäta sig... Vi pratade lite om Frejas mage som inte blir så mycket bättre. Vi skulle köra på med lactulos ett par veckor för att lösa stoppet och ev ge mer klyx o resulax... Om en vecka skulle vi höras av igen för o koll aom det blir nåt resultat. Om inte blir det remiss till barn inne på sjh.

Idag gick det precis lika lätt som vanligt att lämna på dagis. De var precis på väg till biblioteket när vi kom.

För min del är det dags för ett MVC-besök i em.
Imorgon ska jag träffa Kristina för en fika.
På torsdag ska jag o Tobias gå till treälvsskolans aula (matsalen i sporthallen) kl 19:00 för en debattkväll ang. köket på Frejas dagis som är nedläggningshotat. Ni som bor i Lit med omnejd: KOM DIT!!!!!
I helgen kommer ska stockarna som ligge rpå vår gård bli till brädor. Vi hoppas på sol så vi får inviga vår nya grill samtidigt!

Om 28 dagar ska Freja bli storasyster! Det är inte länge det.....

Vår!!!

Nu är påsken avklarad och snön låg kvar lagom till dess men nu går det snabbt som bara den! Vägarna är torra och på vår gräsmatta finns bara lite småhögar snö kvar. Idag vaknade vi till fågelkvitter strålande solsken och minus två grader. men på bron nu är det plus sex när solen lyser så jag ska snart gå ner på baksdan och sola lite!

Freja och jag cyklade till dagis idag. Det var tydligen det bästa som hänt på länge för Freja ville hellre cykla mer än att vara på dagis. Så hon grinade när jag gick. Det var ju även nästan två veckor sen hon var där sist så hon var lite allmänt orolig när vi gick in. i vanliga fall släper hon taget om mig på tre sek och ropar lite nonchalant hejdå men alltså inte idag. Men jag tror nog det går bra redan imorgon igen när hon kommer ihåg huur kul det faktiskt är på dagis.

Helgen har vi spenderat ute eftersom det varit så soligt och varmt väder. Vi har rensat lite bland döda buskar, krattat och grävt. Nu börjar det se riktigt fint ut. Freja och jag ska plantera Frejas egnan frön på torsdag om det fortsätter att vara fint väder. Hon fick egna frön av Leia i födelsedagspresent: blomor som fjärilar tcker om, jättesolros, salladsmix och prydnadspumpor. Salladen ska vi vänta lite med för den ska hon få ha i potatislandet.

Här följer lite påskbilder:

 Här har Freja fått sitt livs första fisk!

 Fikapaus! Varma mackor och grillkorv smakar bra :)

 Sol och skoteråkning. På isen pågår tipspromenad. (Tobias vann)

 Åka skoter med pappa är jätte kul. Speciellt när man får gasa själv!

Nu ska jag stöka undan frukosten o sen e det väl dags att gå ut o sola!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA FREJA!

Idag är det Frejas födelsedag!!!

Hittade en bild på tårtan från i söndags


Och här är Frejas nya säng
  

1177

Fick igår ringa 1177 ang. Frejas mage... Vi funderade på att åka in på akuten, men bestämde oss för att ringa istället för att få råd. Det visade sig vara ett bra val. En super trevlig dsk kom vid 21.30-tiden o gav Freja klyx som löste upp stoppet som satt där. Så vid 22:30 kom hon äntligen i säng helt utmattad. Idag har det fortsatt att lösa sig och nu ser hennes mage "normalstor" ut igen. O så e den mjuk o fin. Vi har pga detta varit hemma från dagis idag. imorrn på hennes FÖDELEDAG ska hon dock få gå dit några timmar då jag ska till barnmorskan igen på koll.

Igår hade vi ett litet kalas här hemma. Vi bjöd på älgstek o potatisgratäng o såklart alla goda kakor jag o Freja bakade förra veckan. O en fin tårta som jag tänkte jag skulle ta kort på men ett tu tre så var den uppäten :) Rulltårtsbotten med ett lager med hallonsylt och vaniljkräm och sen grädde och hallon på toppen. Freja tycker tydligen inte om tårta men hon åt en av sina älskade bullar istället :) Iofs så var hon väl inget vidare sugen på nåt alls igår pga magen men nog om den nu.

I lördags var jag o Tobias iväg till IKEA och shoppade saker till Frejas rum :) O det blev sååå fint. har inte tagit nåt kort ännu men ebilder kommer det lovar jag! Hon accepterade sin nya säng med en gång och det känns skönt.  Vi gjorde även ett misslyckat garderobsinköp till oss själva. Skulle ha en stomme som var 50cm bred men det visade sig att vi hade fått med oss en på 75cm så varken dörrar eller hyllor passar, men den får nog åka ner i källaren som sommar/vinterförvarin av kläder o så ska vi försöka få tag i en 50cm att ha i hallen uppe som linneskåp. Blir för stort med en 75cm där.

Tänkte berätta om min att göra lista från förra veckan och jo jag gjorde det mesta. Har inte hunnit med att rensa skrubben innan vinden o jag tror inte det hinns med denna vecka heller. På torsdag åker vi ju iväg på "påsk-lov" o kommer hem på måndag nästa vecka. Synd bara på vädret... Slask o ingen bra is att vistas på. Så vi får grilla korv på tomten o hoppas på soligt väder så vi kan vara ute o busa längs vattnet på tomten istället och kanske fiska lite från stranden. Freja ska ju gräva o grilla korv. Det har hon pratat om i tre veckor nu så vi får se tillatt åtminstonde det blir av!

RSS 2.0